Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a făcut nouă morţi este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivaţii sunt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat sâmbătă şeful poliţie locale, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliţie şi trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetăţenie germană şi iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferinţe de presă.

"Motivaţiile rămân deocamdată complet necunoscute", a adăugat el. Comandantul poliţiei a menţionat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acţiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcţia persoanelor care ieşeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reuşit să fugă.

O patrulă de poliţie l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viaţă a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliţie, care a constatat că el s-a sinucis.

Forţele de ordine au crezut iniţial că au de-a face cu trei autori, pentru că o maşină suspectă cu doi bărbaţi în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. "S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele", a afirmat Hubertus Andrae.

Bilanţul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de altă parte, 21 de persoane au fost rănite, dintre care trei în stare foarte gravă, viaţa lor fiind în pericol, potrivit şefului poliţiei.

El a adăugat că printre răniţi se află copii, iar printre cei decedaţi sunt "persoane tinere", mai scrie AFP.
Mai multe detalii pe evz.ro