Atac armat în SUA. Un individ a deschis focul într-un supermarket. S-a petrecut din Tennessee. Bilanțul e cutremurător, sunt un mort şi 13 răniţi. După ce a tras din plin, atacatorul s-a sinucis. Anunțul a fost făcut joi poliţia din acest stat american, a spus AFP.

Autorităţile au fost alertate în legătură cu focuri de armă într-un supermarket Kroger din Collierville, un oraş de la periferia oraşului Memphis, la ora locală 13.30 (18.30 GMT).

„Atunci când am ajuns acolo, am găsit mai multe persoane rănite”, a spus Dale Lane, şeful poliţiei din Collierville. Dintre acestea, 12 au fost transportate la spital şi una a decedat, a spus el. Atacatorul s-a sinucis întorcând arma contra lui.

Şeful poliţiei din Collierville a descris scena ca fiind „îngrozitoare”. „Nu am văzut aşa ceva niciodată în cei 34 de ani de activitate”, a deplâns el.

Oamenii din magazin alergau panicați în momentul în care a ajuns poliția. Câțiva s-au ascuns în camerele frigorifice iar alții în birouri , potrivit forțelor de ordine.

Oamenii s-au ascuns în congelatoare și în birouri

„Am găsit oameni care s-au ascuns în congelatoare şi în birouri închise făcând ceea ce erau instruiţi să facă: să fugă, să se ascundă, să lupte”, a precizat Dale Lane. Poliţia din Memphis a anunţat că s-a deplasat la locul incidentului pentru a da o mână de ajutor.

Atacatorul nu a fost încă identificat și nu se cunosc nici motivele care l-au împins la un astfel de gest. Statele Unite se confruntă de la începutul anului cu cel mai mare număr de atacuri armate în masă.

Atacurile armate de acest tip, în special în şcoli, supermarketuri sau lăcaşuri de cult, sunt un flagel recurent al societăţii americane pe care guvernele succesive au fost neputincioase să le stăvilească.

Trebuie reamintit că un alt atac armat a avut loc și în Rusia pe 20 septembrie. Bilanţul atacului a fost la 8 morţi şi 6 răniţi.  Autorul tirurilor a fost arestat şi este rănit, au anunţat reprezentanţii Comitetului rus de anchetă. Acesta, un tânăr în vârstă de 18 ani, „a fost rănit în timp ce era arestat, deoarce a opus rezistenţă”.

Sursa foto: Dreamstime