Tragedie în Germania după ce mai multe persoane au fost rănite în cursul zilei de luni. Potrvit autorităților locale, atacul a fost comis de către un bărbat înarmat cu o ”armă lungă”, care a intrat într-un amfiteatru al Universităţii din Heidelberg, în sud-vestul Germaniei.

Aceași sursă spune că în urma atacului, autorul acestuia a murit, relatează AFP. Sursa citată mai subliniază faptul că întreaga situație a avut loc în campusul universtăţii din Heidelberg.

”Un individ a rănit mai multe persoane, într-un amfiteatru, cu o armă lungă”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Mannheim.

”Autorul este mort”, anunţă poliţlia. De menționat este faptul că sursa citată nu a precizat dacă acesta a fost ucis de către forţe de ordine, care au sosit în număr mare la faţa locului, sau s-a sinucis.

Conform unor informații din presa germană, atacatorul a deschis focul în amfiteatru și a rănit mai multe persoane înainte de a se împușca. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat, pentru CNN, că atacatorul era un bărbat tânăr, care ulterior a murit, însă cauza morții sale este necunoscută, însă.

Autoritățle din Germania sunt în alertă

În același tmp, autoritățile locale din Germania mai spun că până în momentul de față nu au determinat care a fost motivul atacului și nici numărul exact al persoanelor rănite. În acest sens, sursele citate arată că o operațiune de amploare a poliției este în curs.

Pentru a evita eventuale situații neplăcute, universitatea le-a cerut într-un e-mail studenţilor să nu se ducă, pentru moment, în campusul din cartierul Neuenheimer Feld.

Pe de altă parte, potrivit postului public Südwestrundfunk (SWR), la momentul actual nu ar mai exista ”nicio ameninţare iminentă”, potrivit SWR.

De menționat este faptul că în acest centru universitar situat pe malul de nord a fluviului Neckar, se află facultăţi de Ştiinţe Naturale, departamente ale Centrului Spitalicesc Universitar şi o grădină botanică.

Referitor la legislaţia germană cu privire la deţinerea armelor de foc, aceasta a fost consolidată în urma a două atacuri – comise în şcoli, în oraşul Erfurt (est), în aprilie 2002, şi în oraşul Winnenden (sud-vest), în martie 2009.