După ce ieri, procurorii DNA, au cerut încuviințarea începerii urmăririi penale față de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, realizatorul Rareș Bogdan a făcut dezvăluiri explozive pe marginea subiectului.

Jurnalistul a făcut publică declarația unui martor protejat. Acesta susținea că și Eugen Teodorovici ar fi luat mită. 

„Dosarul Microsoft bubuie rau, sursele vorbesc de mita de 10% dintr-un contract pentru licenta, 2 milioane de dolari incasate de Tariceanu. 20 decembrie 2006, Microsoft a trimis o scrisoare catre domnul Tariceanu, in care ii spunea ca au trecut 20 de zile de cand guvernul nu respecta contractul pentru licenta

Un martor protejat sustine ca Victor Malinovschi a infiintat mai multe off-shore-uri, cu scopul de a scoate din Fujitsu, care vindea licentele de servicii fictive, sumele de bani necesare unor mite pentru oameni din guvern. S-au virat 2,7 milioane de dolari, care urmau sa plateasca mita catre Tariceanu si Teodorovici”, a spus Rareş Bogdan la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

În replică, Teodorovici a spus că a semnat mai multe acte în locul ministrului Varujan Vosganian, dar restul sunt simple aberații.

„Nu am astfel de informații și chiar nu mă preocupă astfel de aberații și idioțenii. Unii își pierd timpul și resursele țării pentru astfel de aberații”, a declarat Teodorovici.