"Trebuie spus foarte clar, şi ştim foarte bine cu toţii, piaţa se reglează şi singură. Statul nu intervine decât în alte situaţii, şi aceasta este una dintre acele situaţii în care piaţa funcţionează ea singură, adică este locul de întâlnire al cererii cu oferta. Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situaţii, de creare de monopol, situaţii în care are pârghiile legale să o facă. (…) Nu există un mecanism foarte clar în piaţă prin care să constrângi o astfel de abordare. Controale se pot face, dar pe anumite zone. Nu poţi să nu-l laşi pe operatorul economic să aibă o astfel de creştere de preţ la un anumit produs ca urmare a creşterii nivelului salariului minim pe economie. Dar, atâta timp cât stimulăm piaţa, speranţa este că apare concurenţa mai mare, care face automat ca aceste preţuri să scadă", a spus ministrul la o conferinţă de presă.

Eugen Teodorovici a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a avut întrevederi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi prefectul judeţului, Ioan Ţintean, cu oamenii de afaceri bistriţeni, cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi a vizitat mai multe companii din municipiul Bistriţa.

Salariul minim brut pe economie creşte la 1.050 lei/lună de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, potrivit Hotărârii nr. 1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

AGERPRES