Banii au fost cheltuiţi, în principal, pe lucrări de modernizare şi de utilare a Palatului Cotroceni, inclusiv a curţii acestuia, pe bilete de avion, pe tehnică de calcul şi multimedia, dar şi pe carburanţi, reparaţii sau achiziţii de autoturisme.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că va interveni în cazul în care va constata că anumite instituții ale statului vor cere sume de bani pentru achiziții care nu se justifică sau care costă prea mult.

„Eu, ca ministru de Finanțe, pot să fac un astfel de lucru. Nu o să fiu subiectiv în abordare, dar nu am cum să nu mă uit. Când vorbim de banul public nu pot să las la o parte zona în care este nevoie”, a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Sume importante de bani au fost, însă cheltuite şi pentru achiziţia de energie electrică, gaze naturale sau pentru medalii şi decoraţii.
8.387.052 euro, cu tot cu TVA, este suma totală pe care preşedinţia a cheltuit-o în ultimii trei ani şi şapte luni. Doar în prima jumătate a acestui an, investiţiile realizate se ridică la peste 5,24 milioane de lei.

Unul dintre interesele Palatului Cotroceni în materie de achiziţii se dovedeşte a fi carburantul pentru autoturisme. În data de 12 februarie 2015, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat, fără licitaţie, ci prin selecţie de oferte cu procedură simplificată, benzină fără plumb, pe bază de bonuri valorice. Este vorba despre o cantitate de 56.600 de litri de benzină.

Cei mai mulţi bani, însă, au fost cheltuiţi, în aceeaşi perioadă, pe lucrări de reparaţii la Palatul Cotroceni. Este vorba despre suma de 9.662.567,4 lei cu TVA (2.147.237,2 euro).

Sursa: Antena 3