„Tenaris va fi pregătită să răspundă solicitărilor din Europa și Orientul Apropiat, cerințelor venite de la clienți cu mai multă flexibilitate, prin centrele de producție a prăjinilor de pompare amplasate în patru regiuni: America de Nord, America Centrală, America de Sud și, acum, Europa”, a declarat Alejandro Levrino, Directorul Diviziei Prăjini de Pompare a Tenaris.
Fabrica de prăjini de pompare din Câmpina are o capacitate de 500.000 de bucăţi pe an și un număr de aproximativ 60 de angajați. Unitatea îşi va continua activitatea, iar angajaţii se vor alătura companiei Tenaris.
Achiziția reprezintă o consolidare a prezenței Tenaris în România, care include fabrica de țevi amplasată în Zalău, oțelăria din Călărași și Centrul de Servicii Ploiești. În total, pentru Tenaris lucrează în România aproximativ 1.400 de angajați.
La nivel global, compania mai are facilități de producție a prăjinilor de pompare în Villa Mercedes (Argentina), în Pindamonhangaba (Brazilia) și în Veracruz (Mexic). Achiziția din România duce la creșterea capacității de producție a prăjinilor de pompare cu aproximativ 20%.