Primul pachet tv digital terestru din Ungaria va incepe sa emita in luna decembrie a acestui an si se va numi MinDig TV. Mutarea este in concordanta cu obiectivul Uniunii Europene de a inlocui televiziunea analogica terestra cu cea digitala, pana la finele lui 2011. Pentru radio nu exista un termen limita de trecere in digital, dar este de asteptat ca pana ina 2014 scimbarea sa fie completa.

Daniel Pataki, presedintele NHH (Autoritatea Nationala pentru Comunicatii din Ungaria) a declarat ca “speram ca startul televiziunii digitale sa creeze un mediu si mai competitiv, sa imbunatateasca si continutul, nu doar calitatea tehnica a programelor tv, pentru ca procentul de 20-25% din populatia Ungariei care foloseste antene sa poata avea parte de calitate in receptia canalelor tv preferate”. Jean-Francois Fenech, CEO al Antenna Hungaria, grupul care a castigat cinci licente tv digitale si una radio pe 12 ani, spune ca “Antenna Hungaria este pregatita sa dea drumul programelor digitale. Avem infrastructura, experienta si stim ce avem de facut”.

Pachetul va include in mare parte posturi gratuite, dar si canale criptate. Posturile m1, m2 si Duna TV vor fi incluse in format high definition. Posturile RTL Klub si TV2 se mai gandesc daca sa isi difuzeze programele in noua grila. Posturile ATV si Hir TV vor fi incluse, dar criptat. Ca posturi de radio, vor fi incluse in pachet cele publice (MR1, MR2 si MR3), precum si un post religios catolic.