În România, Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor a sesizat la începutul lunii noiembrie Consiliul Concurenţei.

Noile taxe pentru bagajele de mână, impuse de cei doi operatori low-cost, încep de la 6-8 euro în cazul Ryanair şi variază între 5 şi 25 euro în cazul Wizz Air.

Tarifele sunt aplicabile şi în cazul celor care au achiziţionat bilete înainte de 1 noiembrie cu o dată ulterioară intrării în vigoare a noii politici privind bagajele de mână.

Potrivit Libertatea, acesta este doar unul dintre aspectele pe care le-au inclus în reclamaţia către Consiliului Concurenţei reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Drepturilor Pasagerilor din România(A.P.D.P.R.).

În sesizarea depusă pe 1 noimbrie, A.P.D.P.R. a atras atenţia că în privinţa celorlalţi doi operatori importanţi pe piaţa din România, BlueAir şi Tarom, există riscul să aplice la rândul lor o majorare a tariful de bază, care să compenseze diferenţele tarifare.

În prezent, Consiliul Concurenţei analizează plângerea. În funcţie de rezultatul acesteia, autoritatea ar putea să lanseze o investigaţie care să verifice cele două companii low-cost.