O nouă cursă introdusă de TAROM pe ruta Bucureşti – Salzburg, care îi vizează în special pe împătimiţii sporturilor de iarnă, va fi operată săptămânal, începând din 5 decembrie până în 27 februarie.

Pe ruta Bucureşti – Salzburg, zborurile vor fi operate în fiecare sâmbătă cu o aeronavă Boeing 737. Ca indiciu că TAROM vrea să atragă în special schiorii vine oferta companiei de a asigura transportul gratuit al unui excedent de bagaj de 15 kilograme pentru echipamentele de schi şi snowboard. Ofertă valabilă şi pentru pasagerii care călătoresc dinspre Cluj, Iaşi, Suceava şi Bacău spre Salzburg, via Bucureşti. 

La evenimentul de lansare a acestei curse au participat şi reprezentanţi ai landului Salzburg, veniţi să-i ademenească pe schiorii români cu cei 1.700 de kilometri de pârtie întinşi în 22 de regiuni de schi, cea mai populară destinaţie din acest land al Austriei fiind Kaprun.

Tot aici, agenţia Eximtur a lansat a doua ediţie a concursului Ski Fun, al cărui mare premiu sunt 5 vacanţe de 7 zile în Austria pentru câştigător şi alţi trei prieteni.

Anul trecut, aproximativ 316.000 de români au vizitat Austria. În total, ţara care are o pondere de 8,4% din PIB provenită din turism, a avut 21,9 milioane de turişti străini, la care s-au adăugat şi 10 milioane de turişti austrieci.