Călin Popescu Tăriceanu este în tensiune maximă după ce preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunțat că va depune, în cursul zilei de luni, acţiunea în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

„Acţiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi”, a indicat Meleşcanu, la Senat.

Trebuie amintit că Tăriceanu a anunțat că fostul său colegf de partid nu mai este membru al ALDE, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

În replică, Meleşcanu a spus  că îşi va „căuta dreptatea în justiţie” pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituţională şi ilegală.

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a comentat atunci Meleşcanu.