Lipsa de interes a cumpărătorilor de locuinţe pentru târgurile imobiliare a determinat organizatorii de astfel de evenimente să se orienteze pe o nişă mai puţin costisitoare: internetul. Portalul de anunţuri imobiliare.ro va organiza în perioada 21-27 iunie un târg imobiliar virtual la care vizitatorii vor putea intra în contact direct cu expozanţii printr-o platformă de chat.

Costurile de participare, producţie, logistică şi resurse umane vor fi reduse cu cel puţin 50%, susţin organizatorii. În cele şapte zile ale expoziţiei virtuale, organizatorii mizează pe atragerea a unui număr de 30 de proiecte rezidenţiale.

„În spatele proiectului Imosfera stă ideea de a-i apropia pe vânzători de ansamblul cumpărătorilor. Diferenţele faţă de un târg tradiţional sunt semnificative, pornind de la investiţie, care se va situa în jurul sumei de 15.000 de euro şi încheind cu rezultatele, la prima ediţie aşteptăm cel puţin 65.000 de vizitatori unici”, explică Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

Acesta promite că evenimentul păstrează avantajele unui târg tradiţional la care adaugă plusurile specifice mediului online. Dacă la ultimul târg imobiliar vizitatorii au fost atraşi de mirosul de mititei, este interesant de văzut cum vor fi ademeniţi utilizatorii de internet la acest eveniment.