Târgul este organizat de firma Icepworld, în Capitală, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului. Peste 2.000 de tineri din România vor avea, astfel, posibilitatea să se angajeze la unul dintre cele 40 de hoteluri de lux din insulele Cipru, Creta, Rhodos, Kos, Corfu, Mykonos, Santorini, informează Agerpres.

Interviurile de angajare vor avea loc la târgurile de joburi organizate de Icepworld, unde aplicanţii vor semna oferta de muncă pe loc. În primăvara 2013, Icepworld România va organiza mai multe ediţii ale târgului de joburi HappySummer JobFair. După ediţia din 24 februarie 2013, Icepworld va mai organiza târguri în datele de 9, 10, 23 şi 24 martie 2013.

Angajatorii caută tineri între 18-30 ani, vorbitori de limba engleză sau alte limbi străine (germană, rusă, franceză şi greacă). Pentru majoritatea posturilor experienţa în domeniul ospitalier nu este necesară. Prin Icepworld tinerii obţin un loc de muncă în industria ospitalităţii în străinătate, dar urmează şi un curs de formare profesională în domeniul ospitalier şi obţin o diplomă de absolvire.
Joburile disponibile sunt pentru ospătar, ajutor ospătar, barman, ajutor bar, recepţioner de zi şi de noapte, valet, animator copii, cameristă, spa assistant, masseur, salvamar, ajutor bucătar, grădinar, lucrător mentenanţă. Ofertele de muncă sunt sezoniere, contractele semnate vor fi pentru 3, 6, 8 şi 12 luni, primele plecări fiind din luna martie 2013.

Tinerii angajaţi vor putea câştiga între 450 şi 600 de euro net lunar, în funcţie de experienţa şi postul ocupat, cazarea şi mesele fiind asigurate gratuit de hotel. Tinerii îşi pot suplimenta veniturile prin bonusuri şi tipsuri frecvente în industria ospitalităţii.

Candidaţii interesaţi pot aplica online pe happysummer.ro, urmând să participe la o sesiune de preselecţie cu reprezentanţii Icepworld din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca sau Targu-Mureş. Interviul final va fi susţinut cu angajatorii eleni la târgurile de joburi unde se vor semna ofertele de muncă pe loc.

Înfiinţată în anul 2003, Icepworld România este o companie de recrutare şi formare profesională în industria ospitalităţii, care oferă programe de schimb intercultural, locuri de muncă şi programe de studii în străinătate, precum şi programe de studii în turism şi industria hotelieră cu dublă certificare (Europeană şi Americană). Icepworld România face parte din Icep World Group, fiind prezent în mai multe ţări ca SUA, Anglia, Spania, Franţa, Turcia şi România.

Sursa: Agerpres