Pandemia face prăpăd în Italia! Carantina națională este singura soluție pe care autoritățile o pot adopta, pentru ca țara să nu treacă din nou prin momente dramatice.

Sărbătorile de Paște sunt privite acum cu temerea că ar putea aduce o nouă presiune pentru sistemul medical, care este deja greu încercat.

Pandemia face prăpăd în Italia! Paștele va fi în carantină

Italia va intra în carantină națională în weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege consultat vineri de Reuters, anunță hotnews.ro.

Măsura este menită să limiteze răspândirea Covid-19, în contextul în care Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări.

Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară în perioada 3-5 aprile, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru urgențe medicale ori de altă natură.

Restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, restaurantele și barurile închise.

Speranțe legate de imunizare

Odată cu măsurile impuse la nivel național, Italia se pregătește de o regândire a restricțiilor în cele 20 de regiuni al țării, după o evaluare săptămânală, în funcție de evoluția numărului de cazuri.

Autoritățile aplică și aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.

Proiectul ar urma să fie aprobat în cursul după-amiezii de vineri.

Autorităţile sanitare din Italia estimează că țara ar putea reveni la normalitate în urma pandemiei de COVID-19 într-un interval cuprins între 7 şi 15 luni, dar cu condiţia să susţină un ritm al vaccinării de 240.000 de persoane pe zi, a declarat un responsabil din Ministerul Sănătăţii italian.

”Dacă presupunem că vaccinarea oferă protecţie şi împotriva infectării, nu doar împotriva îmbolnăvirii, şi protejează pentru cel puţin doi ani, vaccinând 240.000 de persoane zilnic am putea reveni la normalitate în 7-15 luni”, a declarat la o şedinţă parlamentară directorul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii italian, Gianni Rezza.