Închisoarea falsă Prison Inside Me, din Coreea de Sud, a fost deschisă în anul 2013 și a găzduit mai mult de 2.000 de persoane. Majoritatea clienților au fost angajați stresați care lucrează la birou. Aceștia plătesc 90 de dolari pentru o zi petrecută într-o celula din această instituție privată de ”detenție”.

Regulile închisorii false sunt, totuși, stricte:

Clienţii nu au voie să discute cu alţi „prizonieri’ şi trebuie să predea telefoanele mobile şi ceasurile. Înainte de a intra în celule, deţinutul primeşte o uniformă albastră, un covoraş de yoga, un set pentru a-şi prepara ceai, un creion şi un carneţel. Dormitul se face direct pe podea, iar în fiecare celulă se găseşte o mică toaletă, dar nu şi o oglindă. Hrana primită de clienţi este una simplă, care constă, dimineața, în terci de orez, iar seara cartofi dulci şi shake de banane.

 Noh Ji-Hyang, cofondatoare a Prison Inside Me, a declarat că ideea afacerii i-a venit după ce soţul său, un procuror care lucra 100 de ore pe săptămână, i-a spus că uneori şi-ar dori să ajungă după gratii pentru a se putea odihni.

 „Aceasta nu este o închisoare. Adevărata închisoare este aceea în care ne întoarcem”, susține Noh că spun clienții care trec prima dată pragul unei celule dintr-o celulă din închisoarea falsă., scrie libertatea.ro.