Mai precis, un pic mai la Sud-Vest de noi, în Kosovo, Bechtel face autostrăzi într-un ritm care ar putea să le dea de gândit autorităților române.

Despre ce e vorba mai precis? Bechtel tocmai se pregătește să mai inaugureze o porțiune de autostradă de 38 de km, între Morine și Merdare.

Și mai interesant este că în afară de cei 38 de km, care sunt predați conform planului, Bechtel a reușit să mai finalizeze o serie de lucrări cu un an înainte de termen. Practic, Bechtel își propusese 103 km în 4 ani, iar acum a finalizat 38 de km în primul an.

Nu au fost obstacole privind construcția autostrăzii, nici din zona exproprierilor. "Exproprierile au fost făcute foarte bine, mulțumită muncii extraordinare depuse de Ministerul Infrastructurii și de Ministerul de Finanțe, dar și a bunei colaborări a cetățenilor care au întâmpinat cu bucurie acest proiect", spune un purtător de cuvânt al companiei.

Autostrada va lega zona Morine de Nordul capitalei proaspătului stat Kosovo.

Astfel, la finalul celor 4 ani, Bechtel şi-a propus să dea în folosinţă mai mult de 100 de km de autostradă, în timp ce la noi, în decurs de 7 ani nu a construit decât 52 de km.

Până acum americanii de la Bechtel au terminat doar puțin peste 50 de kilometri din cei 415 km ai Autostrăzii Transilvania, și au încasat peste 1,2 miliarde de euro. În 2003, la semnarea contractului, proiectul a fost estimat la 2,2 miliarde de euro.