Reuters informează că este vorba despre Statele Unite ale Americii. Surse apropiate șefului Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Mark Redfield, spun că urmează să semneze un ordin care va extinde obligativitatea unui test negativ pentru coronavirus pentru aproape toți pasagerii aerieni internaționali.

Noile reguli vor intra în vigoare în termen de două săptămâni de la semnarea lor, respectiv din 26 ianuarie.

Extinderea obligativității a fost cerută de câteva săptămâni

Sursa anterior menționată precizează că Centru pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a cerut în ultimele săptămâni administraţiei Trump să extindă această obligativitate acestui test negativ. Una dintre probleme este cum să rezolve problema ţărilor unde capacitatea de testare este limitată.

Din 28 decembrie, CDC a cerut ca aproape toţi pasagerii aerieni veniţi din Marea Britanie, inclusiv cetăţenii americani, să fie testaţi negativ pentru Covid-19 cu 72 de ore înainte de placare. Sunt exceptaţi copiii cu vârste mai mici de doi ani şi pasagerii care tranzitează doar Marea Britanie.

Canada a impus reguli similare pentru aproape toţi pasagerii internaţionali, începând cu 7 ianuarie, ca şi multe alte ţări.

Coronavirus SUA

Acum două zile, Statele Unite ale Americii au depășit pragul de 22 de milioane de cazuri de coronavirus.

Boala cauzată de noul coronavirus continuă să se răspândească rapid, sâmbătă fiind înregistrate 269.623 noi cazuri şi 3.656 de decese, conform institutului Johns Hopkins.

Bilanţul deceselor înregistrate din această cauză în SUA ajunge astfel la peste 372.500.

Majoritatea cazurilor au fost consemnate în Comitatul Los Angeles, în California, unde peste 889.000 de persoane au fost infectate şi mai mult de 11.800 au murit.

SUA rămân cea mai afectată țară de către coronavirus, fiind urmată de India și Brazilia. În Europa, greul este dus de Marea Britanie, unde spitalele sunt aproape de limită. Iar cancelarul Angela Merkel își pregătește compatrioții pentru cele mai grele săptămâni ale pandemiei și a anunțat noi restricții.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea