Ideea că TAG Heuer Connected este un smartwatch elvețian este doar parțial adevărată. Oricine este familiarizat cu ceasurile TAG poate observa designul inspirat din cunoscuta linie Carrera pe care casa de ceasuri elvețiană o produce încă din 1963. Asta pentru că atât carcasa cât și cureaua sunt produse în Elveția. Dar mecanismul electronic este unul de proveniență Intel, iar sistemul de operare utilizat este Androidul celor de la Google.

Revenind la opera maeștrilor ceasornicari de la TAG Heuer este limpede că, în ciuda unui „suflet” electronic, Connected este o realizare care aparține segmentului de lux al ceasurilor. Carcasa cu un diametru de 46 mm, bezelul și cadranul susțin apartenența piesei la segmentul ceasurilor cronograf, iar utilizarea titanului garantează o rezistență crescută la impact și o greutate redusă. Eleganța ceasului este completată de brățara din cauciuc menită să accentueze stilul sport. Aceasta poate fi comandată în culorile negru, roșu, albastru, alb, portocaliu, verde sau galben.

Partea tehnică, realizată cu componente Intel, este susținută de sistemul de operare Android Wear, fapt ce asigură o bună compatibilitate cu telefoane mobile care utilizează soft-ul Google de la 4.3 Jelly Bean, dar și cu telefoane Apple care funcționează cu iOS 8.2 sau mai nou. 

Ceasul inteligent utilizează Bluetooth LE pentru a se conecta la telefoane, are Wi-Fi și un spațiu de stocare pentru aplicații și media de 4 GB. Ca la majoritatea smartwatch-urilor, senzorii giroscopici sunt prezenți în mecanism astfel încât acesta să poată fi utilizat pentru funcții de fitness. Însă ceasul TAG Heuer nu dispune de GPS, nici de senzor de ritm cardiac și nici de difuzor. Toate notificările sunt anunțate prin vibrații. Prin urmare, când purtați ceasul TAG Heuer Connected, nu uitați să aveți și smartphone-ul aproape.

Conform oficialilor TAG Heuer, ceasul are o rezervă de putere înmagazinată în baterie de 30 de ore, iar încărcarea se poate face via USB. Prețul de 1.350 de euro (1.500 USD) face din TAG Heuer Connect un accesoriu din lumea luxului. Majoritatea smartwatch-urilor – vorbim de adevărate ceasuri inteligente, nu de brățări cu câteva funcții de fitness –  au prețuri până la de patru ori mai mici. Desigur, există și un concurent direct și cât se poate de puternic: Apple Watch Hermès Edition.