IBM a inaugurat fabrica din Ungaria in 1994. In momentul respectiv, tara vecina era considerata ca fiind cea mai tentanta oferta din zona in materie de facilitati destinate
investitorilor straini. Un avantaj pentru companie a fost si faptul ca si-a ridicat afacerea prin cumpararea de la statul maghiar a producatorului national de componente electronice si televizoare, Videoton. A preluat niste capacitati de productie pe care le-a modernizat, dar ceea ce este mai important, a preluat si 20.000 de muncitori cu inalta calificare. O parte din ei au fost apoi pensionati, o parte disponibilizati, asa ca, in cele din urma, numarul angajatilor a ajuns la 3.700.

Pentru cei, aflati astazi in situatia de a ramane fara locuri de munca, sunt mai putin importante explicatiile managerilor americani de la IBM Storage. Ceea ce conteaza cu adevarat este daca au sau nu vreo perspectiva de a-si gasi de lucru cat mai repede. Problema lor a devenit nationala. Gabor Csizmar, secretar de stat pe probleme de munca, s-a angajat sa gaseasca solutia inainte de expirarea perioadei de preaviz, iar guvernul de la Budapesta este gata sa acorde regim fiscal preferential oricarei companii care va prelua forta de munca disponibilizata de IBM Storage.