Euro 2024. Austria a învins Olanda, scor 3-2

Marți, 25 iunie 2024, Austria a învins Olanda, scor 3-2, în cadrul Grupei D a turneului final Euro 2024. Austria a avut un gol anulat pentru ofsaid. Totuși, s-a impus cu scor 3-2 şi a câştigat Grupa D.

În același timp, Franţa şi Polonia au încheiat meciul de fotbal la egalitate, scor 1-1.

Grupa D s-a încheiat cu Austria pe primul loc (6 puncte), Franţa pe al doilea loc (5 puncte), Olanda pe al treilea loc (4 puncte). Pe ultimul loc al Grupei D este Polonia (1 punct).

Se califică mai departe Austria, Franţa şi Olanda. „Portocala mecanică” îşi asigură şi ea matematic locul în optimi de pe poziţia a treia în grupă. Polonezii sunt nevoiţi să părăsească turneul.

Cum a decurs meciul de fotbal dintre Austria și Olanda?

Austria a deschis scorul repede în faţa Olandei. Alexander Prass a primit în partea stângă, a centrat în careu, iar Donyell Malen a înscris în propria poartă, când încerca să respingă printr-o alunecare. Fotbaliștii olandezi au alergat după egalare tot restul reprizei. Totuși, nu au reuşit să trimită balonul în plasă.

Egalarea a venit imediat după pauză, în minutul 47, atunci când Lutsharel Geertruida a recuperat de la Florian Grillitsch, balonul a ajuns la Xavi Simons, care a alergat în terenul austriecilor. El i-a pasat lui Cody Gakpo în careu. A înscris plasat, scor 1-1.

Fotbaliștii austrieci au revenit la conducere în minutul 59. Austria și Olanda au egalat în minutul 75, prin Memhis Depay, gol pentru care s-a aşteptat validarea VAR. Austria a revenit la conducere, marcând în minutul 80. Pasă Christoph Baumgartner şi gol Marcel Sabitzer dintr-un unghi imposibil.

Cum a decurs partida dintre Franța și Polonia?

Franța nu a forţat în prima parte, dar a început repriza secundă cu şutul lui Kylian Mbappé. A continuat cu un penalti obţinut după un fault în careu al lui Jakub Kiwior. Kylian Mbappe nu a ratat şansa de a înscrie. El a deschis scorul în minutul 56, din lovitura de pedeapsă.

Polonia a primit şi ea un penalti, în minutul 77. Robert Lewandowski a ratat, dar VAR a decis ca lovitura de pedeapsă să fie repetată şi atacantul a înscris, egalând situaţia de pe tabelă. Robert Lewandowski a devenit al treilea jucător de fotbal, după Cristiano Ronaldo şi Luka Modric, care a înscris cel puţin un gol la patru ediţii ale turneelor finale Euro.

Meciul de fotbal s-a încheiat la egalitate, 1-1. Franţa merge mai departe. Polonia merge acasă.