În debutul evenimentului, a fost prezentat videoclipul de susţinere a proiectului „România Educată”, în care apar cei menționați. Toți s-au remarcat, în ultimele luni, pentru opoziția militantă față de actuala putere politică.

Încă din momentul în care a ajuns la Cotroceni, președintele Iohannis și-a asumat „România Educată” ca proiect de suflet, prin care se dorește reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

În acest sens, în ultimii doi ani, Administrația Prezidențială a derulat o amplă dezbatere publică privind educația și cercetarea din România.

La dezbatere au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu.

“Acest demers exprimă dorința Președintelui României ca fiecare român să aibă ocazia de a contribui la proiect. De asemenea, în cadrul evenimentului de la Palatul Cotroceni va fi lansat și site-ul proiectului, unde rezultatele vor fi disponibile pentru consultare și unde toți cei interesați sunt invitați să transmită opinii și sugestii”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.