Dezvăluiri neștiute până acum de către marea majoritate a românilor. Noul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a decis să spună totul. Dezvăluirile vin în contextul în care noul Executiv a restructurat masiv până acum, iar premierul Ludovic Orban a anunțat că încă va mai da foarte mulți oameni afară.

Boloș spune că la ministerul Fondurilor Europene nu vor fi dați oameni afară pentru că aceștia sunt prinși în proiectele derulate.

Angajații de la Fonduri, plătiți de Comisia Europeană

Dar asta nu e tot. Boloș spune că angajații din minister sunt plătiți de către Comisia Europeană, deci bugetul României nu este afectat deloc. “La noi problema reducerii numărului de angajați este una delicată. În spatele structurii organizatorice avem sistemele de management și control ale programelor operaționale.

Noi dacă reducem, dau un exemplu. La direcția de evaluare proiecte avem 10 angajați. Dacă rămân 5 suntem evaluați și avem probleme cu desfășirarea activității. La noi costurile cu salariile sunt suportate de Comisia Europeană. Ei ne dau bani de salarii. Trebuie să fim foarte atenți. La noi nu se poate discuta de reduceri. Aș fi iresponsabil să spun asta. Blocăm proiecte”, a dezvăluit Boloș.

Directorii din minister, vizați

Totuși, există și în acest minister foarte mulți directori. Boloș a detaliat.  “Ce pot sa recunosc, stufoșenia posturilor de conducere. Este o  inflație de directori. Se vede cu ochiul liber, dar asta nu afecteaza funcșia de evaluare a sistemului de management si control. Ramane structura, dar nu are trei șefi sau 7 sefi”, a eplicat arcel Boloș.