Alexandria va fi în noaptea dintre ani unul dintre cele mai sigure orașe din țară. Orașul, probabil singura reședință de județ în această situație, nu va avea focuri de artificii în noaptea dintre ani. Chiar dacă orașul va fi în beznă în timp ce în alte locuri for fi râuri de lumină, întâmplarea are și o parte pozitivă: locul va fi mai sigur, în condițiile în care focurile de artificii s-au dovedit a fi atât de periculoase în ultimii ani.

Primăria a alocat bani pentru eveniment, a organizat licitație, a desemnat un câștigător, dar printr-o întâmplare nefericită firma nu își poate onora contractul.

„Având în vedere faptul că operatorul economic desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică pentru organizarea focului de artificii din noaptea anului nou ne-a comunicat prin adresă faptul că nu a obținut toate avizele necesare tragerii focului de artificii, deși materialele ce urmau să fie folosite erau de clasa I si II, ce nu prezintă un grad ridicat de pericol, cu părere de rău vă informăm faptul că nu vom mai organiza o întâlnire publică, așa cum în mod tradițional comunitatea noastră a fost obișnuită”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alexandria.

Este prima dată după mulți ani când, în noaptea de Revelion, în Alexandria nu va avea loc niciun eveniment public.

Întâmplarea nu are evident nicio legătură cu arestarea lui Liviu Dragnea, dar un asemenea incident se întâmplă abia după dispariția lui din spațiul public.