Taxele plătite de britanici vor crește, cel mai probabil, după ce ieșirea din Uniunea Europeană (BREXIT) va fi definitivată. 

Motivul pentru care se va întâmpla acest lucru este uimitor și este dezvăluit de un studiu al unei universități de prestigiu publicat de presa din Marea Britanie. 

" Taxele vor crește în Marea Britanie, dacă ieșirea din UE va conduce la un exod al emigranților. Aceasta se întâmplă pentru că, în medie, un emigrant contribuie la bugetul statului cu sume mai mari cu 2.300 de lire sterline pe an comparativ cu cetățenii britanici", notează ediția electronică a The Independent. 

Concluzia a fost trasă de profesorii de la Oxford Economics, care estimează că taxele ar trebui să crească cu aproximativ 5% dacîă ipoteza dată se va dovedi valabilă. 

Cercetătorii de la Oxford au realizat studiul în condițiile în care consilierii guvernului britanic doresc să încurajeze venirea în Marea Britanie a emigranților cu înaltă calificare, în detrimentul celor cu specializări reduse, care constituie acum grosul emigrației. 

Alături  de Bulgari, românii reprezintă una dintre cele mai importante comunități de emigranți europeni din Marea Britanie. 

 


Te-ar putea interesa și: