Un centru comercial din Malaezia a intrat în curățenie generală, după ce a fost invadat de mucegai în perioada în care a fost închis din cauza coronavirusului.

Este vorba de mall-ul Metrojaya, din Sabah, care a fost închis pe 18 martie din cauza restricțiilor impuse de autorităţi, pe fondul pandemiei. Tot atunci au fost închise și instalațiile de aer condiționat, iar umiditatea ridicată din regiune a făcut să apară mucegaiul care a distrus toate articolele din piele.

Un purtător de cuvânt al mall-ului a declarat că toate bunurile deteriorate au fost evacuate. Mai mulți angajați cu echipamente de protecție au pus mărfurile în saci, apoi au curățat și dezinfectat temeinic toate spațiile. Purtătorul de cuvânt a precizat: „Luăm foarte în serios curățarea și dezinfectarea magazinelor noastre pentru a asigura un mediu sigur pentru clienții noștri”.

Cu 6.742 cazuri de infectare cu coronavirus, Malaezia a închis activitățile comerciale și nu numai după declararea pandemiei. Restricțiile au fost prelungite până pe 9 iunie, dar unele întreprinderi se pot redeschide înainte de această dată.