Într-un clasament pentru anul universitar 2018-2019, Babeş Bolyai se află pentru prima oară înaintea Universităţii Bucureşti.

Universitatea Babeş-Bolyai a ajuns pe primul loc în România pentru că topurile internaţionale ţin cont şi de dotări. Aşa arată este laboratorul virtual al Facultăţii de Psihologie.

Prezentare: “Laboratorul are o dotare top în ceea ce numim realitate virtuală, realitate augumentată, utilizarea roboţilor în psihoterapie. Este o platformă care prin structura pe care o are este cu îngăduinţă spun top 10 în lume.”

Universitatea Babeş a accesat proiecte europene de peste 10 milioane de euro.

“Noi avem la UBB aproximativ 60 de unităţi de cercetare dintre care 24 sunt unităţi de excelență. Domeniile noastre de vârf sunt în biochimie, biotehnologie, ştiinţe cognitive clinice.”, a declarat Daniel David, prorector UBB Cluj.

Profesori din Franţa, Marea Britanie şi Germania

Punctajul bun a fost obţinut şi pentru că aici au fost aduşi foarte mulţi profesori din Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Universitatea Bucureşti a obţinut un punctaj mai slab, însă se laudă cu cea mai mare rată de tineri angajaţi imediat ce au ieşit de pe băncile facultăţii.

Mirabela Amarandei, Universitatea București: “Aceşti indicatori sunt o bună reputaţie în companiile care ne angajează absolvenţii, parteneriatele pe care universitatea le desfășoara cu mediul privat.”

În clasamentul autohton pe locul 3 se află Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar la nivel mondial au urcat Politehnica Bucureşti (IV) şi Universitatea de Vest din Timişoara (V).

Marius Deaconu, Consiliul Tineretului din România: “Am putea să ne îmbunătățim poziţia universităților din România în acest top printr-o mai bună finanțare de la bugetul de stat şi printr-un management mai bun. Noi suntem în respectiviul top la poziţia 900, cam la coadă Europei.”

În fruntea listei sunt Universităţile Massachusettes, Stanford şi Harvard din Statele Unite, scrie Știrileprotv.ro.