Centrul comercial Sun Plaza, dezvoltat de EMCT şi de către fondul de investiţii al Erste, Sparkassen Immobilien, va fi inaugurat în luna octombrie a acestui an, în urma unei investiţii de 200 milioane de euro.

Centrul comercial Sun Plaza va avea două etaje şi va cuprinde 150 de magazine, un hypermarket Cora, o zonă de foot-court cu o capacitate de 1.200 de locuri la mese, spaţii de distracţii, terasă exterioară şi un multiplex Cinema City cu 15 săli şi 3.000 de locuri. Sun Plaza va crea 4.000 de noi locuri de muncă.

Proiectul dezvoltat în sectorul 4 al Capitalei va include şi o clădire de birouri clasa A, care va fi construită în cea de-a doua etapă a proiectului.

Sun Plaza va dispune şi de un pasaj subteran care va face legătura dintre staţia de metrou Piaţa Sudului şi una dintre căile de acces în mall. Acesta va fi finalizat până la jumătatea lunii iulie, după o investiţie de aproximativ 2 milioane de euro.

Închiriat în proporţie de peste 85%

Centrul comercial a fost deja închiriat în proporţie de peste 85%, susţine Friedrich Wacherinf, membru în consiliul de administraţie al Sparkassen Immobilien.

Potrivit lui Michael Richard, director general al EMCT România, Sun Plaza mizează pe ancorele sale: un hypermarket Cora (23.000 mp), un magazin Baumax (10.000 mp), o unitate Mobexpert (10.300 mp) şi magazinul Flanco. Primul spaţiu livrat va fi către hypermarketul Cora, la 1 iunie.

Printre retailerii care se vor regăsi în cadrul Sun Plaza se numără C&A, GAP, Deichman, Sephora, Promod sau Motivi.

Birourile, gata în 2010

Clădirea de birouri va fi livrată în primăvara anului viitor, la 6 luni de la deschiderea centrului comercial.

Sun Plaza a avut iniţial termen de finalizare toamna lui 2008, dar lucrările au fost întârziate de modificările apărute în proiect. Reorganizarea proiectului a adus şi o majorare a investiţiei, de la 150 milioane de euro, la 200 milioane de euro.


Sparkassen Immobilien este un investitor pe termen lung în proprietăţi rezidenţiale, birouri şi hoteluri în Austria, Germania, Bulgaria, România, Croaţia, Ungaria, Cehia şi Slovacia. La 31 decembrie 2008, valoarea totală a portofoliului era de 1,78 mld. euro, iar spaţiul total de închiriat însuma 1.511.400 mp.

Compania mai deţne pe piaţa din România şi hotelul Novotel, cât şi alte două proiecte, pe Calea Grivitei şi în Jilava.