Publicaţia pretinde că preşedintele Obama a făcut oferta luni în timpul vizitei pe care primul ministru Benjamin Netanyahu a făcut-o la Washington.
Casa Albă a negat că s-a propus un asemenea pact sau că s-a ajuns la vreo înţelegere. Obama a spus că preferă o soluţie diplomatică – care include sancţiuni care deja s-au impus şi presiuni internaţionale – pentru a rezolva criza asupra posibilei preocupări nucleare a Iranului şi că o decizie nu a fost necesară pentru următoarele săptămâni sau luni.
Israelul ar avea nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi pentru a putea ataca facilităţile nucleare fortificate ale Iranului. Avioanele lor ar trebui să survoleze peste 1.600 de kilometri într-un singur sens şi să atace cel puţin patru zone subterane cu circa 100 de avioane.
Israel ar putea cel mai probabil să folosească circa 100 de avioane de bombardament F-15, fiecare armată cu o singură bombă ghidată prin laser, şi avioane F-16 drept escorte. Totuşi, Israel se cunoaşte că are numai 30 de bombe de distrugere a buncărelor în acest moment.  
Marţi, publicaţia Haaretz, cel mai vechi cotidian din Israel, a informat că Netanyahu a cerut SUA să aprobe vânzarea de aeronave de realimentare în zbor, precum şi bombe GBU-28 în timpul unei întâlniri cu secretarul apărării Leaon Panetta.
Ei au citat un oficial de top din SUA care a spus că Obama l-a instruit pe Panetta să lucreze direct cu ministrul apărării din Israel, Ehud Barak, în această problemă.

SURSA: Business Insider