‘În cadrul controalelor noastre de securitate de rutină, am detectat fişiere suspecte pe serverele noastre din Statele Unite şi am ajuns la concluzia că software-ul nostru online Directors Desk a fost potenţial afectat’, indică societatea Nasdaq OMX într-un comunicat.

Anunţul a fost făcut după publicarea unui articol în The Wall Street Journal sâmbătă ce indica faptul că sistemul informatic al Nasdaq a fost violat de mai multe ori în 2010 şi că o anchetă federală este în curs de desfăşurare pentru a încerca identificarea persoanelor responsabile pentru aceste intruziuni, menţionează AFP.

Nasdaq afirmă că ‘a lansat imediat o anchetă’ după descoperirea de fişiere suspecte şi că a făcut apel la experţi externi şi la autorităţile federale.

‘Nu există în acest stadiu nicio dovadă că hackeri au putut avea acces la datele clienţilor /serviciului/ Directors Desk’, adaugă comunicatul.

Bursa dă asigurări că ‘arhitectura informatică a platformelor ei de tranzacţionare funcţionează independent de serviciile accesibile prin internet ca Directors Desk’ şi că ‘în niciun moment’ infrastructurile de schimburi ‘nu au fost violate’.

Nasdaq a indicat că Ministerul Justiţiei i-a cerut să nu divulge afacerea înainte de 14 februarie pentru a facilita ancheta, dar că publicarea articolului în The Wall Street Journal a obligat-o să îşi informeze clienţii, în acord cu autorităţile.

Citând surse apropiate dosarului, The Wall Street Journal a scris că ‘piraţi informatici au pătruns în mod repetat anul trecut în reţeaua de calculatoare a societăţii pe care funcţionează platforma de schimburi Nasdaq’.
SURSA: Agerpres