Potrivit studiului SmartDreamers, 231 de persoane (30,31%) au răspuns că iau în calcul relocarea într-un alt oraş pentru un loc de muncă mai bun. Dintre aceştia, 46,75% au vârste cuprinse între 26-35 de ani, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte respondenţii care nu au un loc de muncă, 46,64% nu cred că situaţia economică a României se va îmbunătăţi faţă de anul 2016, în timp ce 17,79% cred că situaţia se va îmbunătăţi, iar 35,57% nu ştiu răspunsul la întrebare. Dintre cei care au răspuns afirmativ, 41,51% au diplomă de bacalaureat şi 43,4% au urmat cursurile unei facultăţi.

La întrebarea „Cât de optimist eşti în privinţa jobului tău în anul 2017?”, 25,7% din respondenţii studiului s-au declarat „puţin optimişti”, 24,6% sunt „optimişti”, iar 29% au bifat „destul de optimist”. La polul opus s-au înregistrat 9,97% care s-au declarat „deloc optimişti” în ceea ce priveşte jobul actual şi 10,63% care sunt „foarte optimişti”.

Aproape o treime din companiile românești urmează să facă angajări

În următoarea perioadă, aproape o treime din companiile românești urmează să facă angajări. Cel puțin aceasta este concluzia studiului ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forță de muncă,

32% dintre companiile din România plănuiesc să-și sporească numărul de angajați în următorul trimestru, arată un studiu ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forță de muncă. În același timp, 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal, iar 60% nu intenționează nici o schimbare.

„Pentru prima dată în derularea ediției pentru România a studiului ManpowerGroup, Previziunea Netă de Angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni și toate cele zece sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferențiază încă de la o regiune la alta și de la un sector la altul”, spune Corina-Bianca Gonteanu, Director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.
 
Conform studiului, este de așteptat ca oportunitățile de angajare să fie favorabile în comerț și în industria prelucrătoare. De asemenea, o îmbunătățirea se va observa și în domeniul Finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri, cât și în sectorul Energie electrică, apă, gaz.
 
Previziunile sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale țării și se îmbunătățesc atât față de primul trimestrul al lui 2017, cât și față de aceeași perioadă din 2016. Cea mai amplă îmbunătățire față de intervalul ianuarie – martie 2017 este raportată în regiunea Centru.