Venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 135% față de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrării pe piața din Polonia și a extinderii din România.

În clădirile Globalworth stau cu chirie circa 400 de multinaţionale. La sfârșitul primului semestru al anului, 879.300 de metri pătrați erau închiriați sau pre-închiriați de către aproximativ 510 chiriași. Peste 77% din acest spațiu găzduiește companii multinaționale, iar gradul de ocupare al clădirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%.

„În prima parte a anului, am devenit liderul pieței poloneze de birouri, semnând două dintre cele mai mari cinci tranzacții din 2018. Vom continua să identificăm alte posibile oportunități în aceste condiții atractive ale pieței, potrivit strategiei noastre de a ne consolida poziția de principal proprietar de birouri din Europa Centrală și de Est, prin portofoliile noastre din România și Polonia”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth.   

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziții și în continuarea strategiei sale de dezvoltare. În România, compania a achiziționat trei terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul centru de afaceri al Bucureștiului (zona Barbu Văcărescu – Pipera), iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orașului, noul sediu Dacia-Renault. În Polonia, portofoliul Globalworth a crescut cu achiziția a încă trei clădiri de birouri în trei orașe cheie: Cracovia (Quattro Business Park), Varșovia (Warta Tower) și Wroclaw (West Link). Pe lângă acestea, în iulie, Globalworth a cumpărat încă o clădire în Varșovia, respectiv Spektrum Tower.

În ceea ce privește dezvoltarea proiectelor deja începute, compania a anunțat finalizarea Tower 2 din Campusul Globalworth din București, urmată de începerea construcției clădirii Tower 3, care va dispune de un spațiu de 34.800 de metri pătrați și va fi finalizată în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019. În același timp, proiectul mixt Renault Bucharest Connected, cu o suprafață de 42.300 metri pătrați, este în plină dezvoltare și va fi finalizat în primul trimestrul al anului 2019.

Globalworth a fost fondată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care mai deţine acum 18,2% din firma listată la Bursa de Valori din Londra. 

Te-ar putea interesa și: