Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, la Bacău, că bugetul pentru 2010 „este gata” şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru.

„Bugetul este gata. El corespunde acordurilor stabilite cu FMI, este făcut de Guvernul Emil Boc şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru. Este o condiţie esenţială pentru a primi şi ultima tranşă de bani”, a afirmat Stolojan.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă seară, la o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Vrancea, că viitorul buget trebuie să respecte voinţa majorităţii parlamentare de 65 % şi că va propune acestei majorităţi crearea unui grup de lucru care să schiţeze bugetul de stat pe 2010.

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi finalizat de Guvern în prima decadă a lunii noiembrie şi ar putea fi promovat în Parlament sub forma unei iniţiative legislative de către membrii Cabinetului care sunt şi parlamentari, a declarat, vineri seara, premierul interimar, Emil Boc.

Adoptarea proiectului de buget pentru 2010 este una dintre condiţiile incluse în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru eliberarea în luna decembrie a unei tranşe din împrumut.

SURSA: Mediafax