Bancherii ar trebui să suporte toate consecinţele crizei financiare, a declarat ministrul german de finanţe, Peer Steinbrück.

„Bonusurile excesive, de tipul celor pe care am început să le vedem şi acum, sunt un semn că trebuie să acţionăm rapid”, a afirmat ministrul într-o scrisoare trimisă celor care vor participa la summitul G20 care va avea loc la sfârşitul lunii septembrie în Statele Unite.

Declaraţia vine la scurt timp după ce cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat că „este furioasă din cauza faptului că unele bănci au început să facă acelaşi lucru ca înainte”.

Mai mulţi lideri care vor participa la summitul de la Pittsburgh sunt de părere că principalul subiect asupra căruia ar trebui să se discute în cadrul reuniunii este acordarea de bonusuri şi prime celor care lucrează în bănci.

Steinbrück este de părere că miniştrii de finanţe din G20 trebuie să stabilească un set de reguli internaţionale care să faciliteze insolvenţa şi lichidarea unor bănci mari, în cazul în care va apărea o nouă criză financiară.

SURSA: thelocal.de