Șezlongul va costa 100 de lei pe litoral

Ștefan Radu Oprea a subliniat că industria turismului din România ar trebui să ofere turiștilor români posibilitatea de relaxare.

Ministrul a adăugat că a avut discuții cu autoritățile locale din zona Mangalia pentru a îmbunătăți colaborarea între acestea și Ministerul Turismului, precum și cu alte entități, inclusiv cu Plajele Române.

„Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a declarat el la Prima News.

Ștefan Radu Oprea a adăugat că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune pentru plaje. O concesiune pe o perioadă scurtă, de un an, duce și la costuri mai mari.

„Nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a explicat acesta.

Radu Ştefan Oprea
Ștefan Radu Oprea / SURSA FOTO: Facebook, Stefan Radu Oprea

Cât costă o vacanță la mare anul acesta?

Tot mai mulți români își organizează vacanța de vară cu anticipație. Rezervările pentru sejururi pe coasta românească au înregistrat o creștere de 27% în acest an. Promoțiile speciale pentru vacanțe la mare, oferite de agențiile de turism, atrag un număr tot mai mare de români să își planifice din timp concediul estival.

Înregistrările pentru cazările la hotelurile de pe litoral au înregistrat o creștere de 27% față de anul anterior. În urma acestor cifre, proprietarii de hoteluri au decis să extindă campania lor de „Înscrieri Timpurii”.

Eforie Nord este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor, unde tarifele pentru cazare sunt mai avantajoase. Alte stațiuni apreciate includ Mamaia, Neptun și Olimp.

Tendința de a rezerva vacanța cu câteva luni în avans a revenit în preferințele turiștilor. Acest obicei fusese abandonat de mulți români în ultimii ani din cauza pandemiei și a conflictelor militare.

În prezent, rezervările pentru sejururi se fac cu anticipație. Un turist care optează pentru o cameră dublă cu vedere la mare poate achita 339 de euro dacă rezervă cu doar câteva zile înainte, dar numai 269 de euro dacă își face rezervarea din timp.

Hotelierii au decis să extindă termenul de valabilitate al ofertelor din programul „Înscrieri Timpurii”, care, în mod obișnuit, ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va fi oficial inaugurat pe 1 mai. Mai multe puteți citi aici.