În ”Liber ca pasărea cerului”, Ștefan Bănică va fi Orlando, un pierde-vară talentat, care a trait toată viața cum a droit. Personajul este sărac lipit, fiindcă a pierdut totul de mai multe ori și trăiește numai din escrocherii mărunde, dar este pregătit pentru a da marea lovitură.

“Personajul meu, Orlando, e un tip care vede partea plină a paharului, spre deosebire de Ducu. Orlando e boemul, șmecherașul, veșnic cu noi propuneri de a supraviețui, mereu cu soluții la orice problemă, care ia viața la misto. E un personaj care fabulează permanent si care găsește câte o portiță de scăpare din orice situatie. E un histrion. Îmi place usurința cu care intră în pielea oricărui personaj de care are nevoie pentru a-si duce planul la capăt. E un personaj viu, colorat, spumos, un gen de personaj pe care în film nu l-am făcut niciodată”, spune Ștefan Bănică.

Filmul de comedie, pe care telespectatorii îl vor putea viziona în curând pe Antena 1, este un serial urban și are scopul de a-l face pe spectator să uite de grijile cotidiene, să se relaxeze și să se regăsească în aventurile protagoniștilor, interpretați de actori celebri de comedie.