Starețul Efrem Vatopedinul a fost externat. Acesta fusese diganosticat cu coronavirus

Reprezentanții mănăstirii Vatoped au postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care informează că starețul Efrem Vatopedinul a fost externat din spital.

Arhimandritul a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă u o lună și jumătate, fiind internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Evangelismos din Atena, notează basilica.ro.

Potrivit mesajului postat de către reprezentanții mănăstirii, medicii și asistenții medicali au fost bucuroși că a acesta a trecut peste marea încercare.

”Doctorii și asistenții medicali și-au luat rămas bun de la Părinte cu multă emoție și bucurie că a ieșit cu bine din marea încercare prin care a trecut”, informează reprezentanții.

În cursul weekend-ului, mai spun reprezentanții, starețul a fost vizitat de către Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și Atanasie Martinos, guvernatorul politic al Sfântului Munte Athos.

Răspunsul la tratament a fost diminuat

Arhimandritul Efrem Vatopedinul a fost internat într-un spital din Antena pe data de 28 mai. Câteva zile mai târziu, pe 4 iunie, acesta a fost intubat.

Din cauza bolilor cronice de care suferă, răspunsul imunitar al starețului nu a fost unul puternic.

Din fericire, starețul a trecut peste greaua încercare și a fost externat din spital. Cu toate acestea, medicii i-au recomandat acestuia să continue planul de tratament în cadrul unui centru de recuperare COVID.

”După o lună și jumătate petrecută la terapie intensivă Părintele Efrem a ieșit din spital astăzi dimineață, sâmbătă 17 iulie. La recomandarea medicilor săi va urma tratamente într-un centru de recuperare.

Doctori și asistenți medicali și-au luat rămas bun de la Părinte cu multă emoție și bucurie că a ieșit cu bine din marea încercare prin care a trecut.

Ieri după-amiază l-au vizitat Arhiepiscopul de Atena și a toată Grecia Preasfințitul Ieronim și guvernatorul politic al Sf. Munte Atanasie Martinos.”, se arată pe pagina de Facebook a Mănăstirii atonite Vatoped.

Sursă foto: Dreamstime