Părintele Arhimandrit Efrem Vatopedinul este pomenit în aceste zile la slujbele Catedralei Patriarhale din Capitală. Mai mult, la Sfânta Liturghie de Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost din nou rostită o rugăciune pentru însănătoșirea sa grabnică. În același timp, medicii greci au anunțat că sunt optimiști cu privire la starea de sănătate a starețului care se îmbunătățește, transmite Basilica.ro.

Anunțul mănăstirii privind starea Părintelui Arhimandrit Efrem Vatopedinul

„Organismul său răspunde pozitiv la tratamentul medical, ceea ce crește optimismul cu privire la o îmbunătățire generală”, au transmis reprezentanții mănăstirii pe Facebook.

La final de iunie, timp de cel puțin trei zile, viața starețului a fost pusă grav în pericol, asta după ce a suferit un șoc septic în ultimele sale zile de intubare. Mai mult, marțea trecută i s-a făcut o traheostomie, pentru a respira mai bine, iar starea lui s-a ameliorat simțitor.

Program de fizioterapie

Starețul elen urmează un program serios de fizioterapie, alături de o dietă pentru îmbunătățirea sistemului sau imunitar grav afectat.

Arhimandritul Efrem, Starețul Mănăstirii Vatoped, a fost internat în data de 28 mai la Spitalul Evangelismos din Atena, acesta fiind diagnosticat cu Covid-19. În data de 4 iunie a fost intubat, iar bolile cronice de care suferă au făcut dificil progresul tratamentului său împotriva coronavirusului.

Cine este Părintele Arhimandrit Efrem Vatopedinul

Arhimandritul Efrem, Starețul Mănăstirii Vatoped, s-a născut în anul 1956 în Cipru. La vârsta de doar 19 ani, acesta a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde Sf. Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului.

În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul (†1959). Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatoped în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Părintele Efrem Vatopedinul este foarte apreciat în rândul românilor, el având numeroşi ucenici în ţara noastră. În perioada pandemiei, părintele Efrem a susţinut numeroase sinaxe online.