Pilotul catapultat din MIG-ul prăbuşit în judeţul Mureş a fost operat de medicii spitalului Militar Central. Starea sa este stabilă şi primeşte suport psihologic.

”Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secţiei Neurochirurgie. Intervenţia chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicaţii intra sau post-operatori care să pună în pericol viaţa sau integritatea fizică a militarului”, a trasmis, joi, Spitalul MIlitar Central, într-un comunicat de presă, transmite news.ro

Sursa citată a precizat că pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice.

”Precizăm că locotenent-comandorul Andrei Criste beneficiază de suport psihologic de specialitate. Echipa noastră medicală se află în contact permanent cu familia”, a mai transmis unitatea medical.

Bărbatul a fost rănit în accident aviatic care a avut loc în judeţul Mureş. MIG-ul în care se afla s-a prăbuşit, pilotul reusind să se catapulteze

Un avion s-a prăbușit în județul Mureș

Un avion de tip MIG 21 LanceR s-a prăbuşit, marţi, în apropiere de Reghin, judeţul Mureş. Conform unei postări a ministerului Apărării Naționale, pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

În postarea MApN se precizează faptul că aeronava MiG 21 LanceR făcea parte din cadrul Bazei 71 Aeriană din Cîmpia Turzii și efectua un zbor de instrucție. Aeronava s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.