„Ni s-au raportat mai multe situații în care plățile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcționari care protestau. La Timișoara, de exemplu, au existat angajați ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcționarului public”, a declarat Stan, potrivit unui comunicat transmis de Agenție.

„În multe administrații financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică. Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depășit”, a mai spus președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Acesta le-a cerut directorilor executivi să poarte un dialog onest cu reprezentanții sindicatelor din finanțe și să gasească împreună o soluție prin care să se asigure buna desfășurare a activității instituției. „Blocarea, chiar și pentru o perioada scurtă de timp, a activității de colectare are repercusiuni nedorite și de multe ori, greu de contorizat, asupra întregii societăți”, a mai precizat domnul Bogdan Nicolae Stan.