Întrebat de ce SRI a ales acest mod de a recruta angajaţi, el a răspuns: "Ne dorim diversitate. Considerăm că este una dintre cheile pentru performanţă şi de aceea ne-am diversificat şi noi metodele prin care căutăm oameni". 

"Credem că demersul nostru are beneficii în trei planuri: o dată pentru oamenii talentaţi care şi-ar dori o carieră inedită, dar bazată pe performanţă, al doilea plan este pentru SRI, care poate obţine rezultate notabile din echipe formate cu astfel de oameni, iar un al treilea beneficiu ar putea fi chiar pentru România, în sensul în care încercăm să combatem fenomenul de 'brain drain', de migrare a inteligenţei în afara ţării", a adăugat Andrei Bala. 

De altfel, standul SRI era printre cele mai căutate la târg vineri dimineaţă, formându-se cozi încă de la primele ore. 

"Încercăm să reţinem creierele noastre, români talentaţi, care pot face ceva în ţara lor", a continuat reprezentantul SRI. 

În ceea ce priveşte numărul de joburi cu care a venit SRI la târg, Bala a arătat că nu este unul strict, ci depinde de calitatea celor care îşi depun CV-ul aici. 

"Nu există un număr clar de posturi. Căutăm pur şi simplu oameni talentaţi, pe care să-i putem plasa în zonele în care avem nevoie de specialişti. În funcţie de nevoi, căutăm oameni şi-i aducem pe cei mai buni", a precizat Andrei Bala. 

Joburile oferite de SRI în cadrul târgului sunt în domeniile informaţii-operaţiuni, analiză de intelligence, IT&C, limbi străine, psihologie, juridic şi antiterorism. 

Potrivit site-ului SRI, pentru a se putea angaja în cadrul instituţiei, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, printre care: cetăţenie română şi domiciliul în ţară; cultură generală amplă şi capacitatea de a se exprima corect şi coerent în limba română; pregătire profesională în domeniul solicitat; stare de sănătate bună; cunoaştere foarte bună a cel puţin unei limbi străine, pentru încadrarea ca ofiţer; conduită civică şi morală corespunzătoare; respect faţă de valorile şi legislaţia naţională; loialitate faţă de ţară, principiile şi valorile democraţiei şi statului de drept. 

De asemenea, cei care doresc un astfel de job nu trebuie să fie în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal şi, totodată, nu trebuie să fi consumat sau să fi desfăşurat operaţiuni cu substanţe interzise de cadrul legal. 

Circa 100 de companii oferă 5.000 de locuri de muncă, în cadrul târgului de joburi Angajatori de Top, care are loc vineri şi sâmbătă în Bucureşti. 

AGERPRES