Producătorul olandez de maşini de lux Spyker Cars este „bine poziţionat“ în cursa pentru achiziţia producătorului suedez cu probleme Saab, după ce a purtat negocieri cu General Motors, proprietarul companiei suedeze, la Stockholm, potrivit unui reprezentant al Genii Capital, companie interesată, şi ea, de achiziţia Saab.

„Considerăm că Spyker este bine poziţionat în această tranzacţie şi mă aştept la un rezultat la începutul săptămânii viitoare“, a declarat Lars Carlstrom, un reprezentant al sucursalei luxemburgheze a companiei de investiţii Genii, susţinută la licitaţie de mogulul din Formula 1, Bernie Ecclestone.

Saab este în faţa unui viitor incert, după ce GM a numit, săptămâna trecută, doi supervizori care să preia controlul brand-ului suedez, în timp ce continuă să se uite peste oferte primite de la un număr necunoscut de licitanţi.

Ofertă în valoare de 500 mil. dolari

GM a făcut totuşi un progras înspre încheierea unei tranzacţii de vânzare a unităţii suedeze către Spyker după întâlnirea pe care au avut-o vineri în capitala Suediei, a anunţat un executiv al companiei Spyker.

Bloomber a relatat recent că Spyker a făcut o ofertă combinată, către GM, între bani şi acţiuni preferenţiale în noua companie Saab, în valoare de 500 mil. dolari şi a mai arătat că cele două părţi sunt în continue negocieri în alte aspecte ale tranzacţiei în care sunt incluse planurile de producţie.

Un posibil obstacol în finalizarea deal-ului, potrivit ziarelor suedeze, ar putea fi refuzul statului suedez de a garanta finanţarea necesară achiziţiei Saab. Carlstrom a mai spus că guvernul suedez se comport „foarte bine“ în negocieri şi nu va împiedica procesul de vânzare, totuşi nu a rămas clar dacă Banca Europeană de Investiţii va furniza credit cumpărătorului.

SURSA: Reuters