Simona Bucura Oprescu a precizat și că pe anexe, sunt trei variante de lucru și să sunt în plină perioadă de consultări cu toate familiile ocupaționale.

„La legea salarizării avem un corp al legii cu patru principii. Primul dintre ele este acela de a face o ierarhizare atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi între ele şi niciun salariu în plată să nu mai depăşească coeficientul de 12, care este al preşedintelui; grilă pentru administraţia publică locală, plafonarea sporurilor şi o bonificaţie care să fie legată de performanţă.(…) Nu va exista niciun spor mai mare de 20% per angajat. Mai este important de spus că în acest moment avem gata partea de filozofie a legii. Există trei variante de lucru pe anexe. Suntem în plină perioadă de consultări cu toate familiile ocupaţionale. Avem minimum două întâlniri în fiecare săptămână. Încercăm să terminăm consultările”, a declarat aceasta.

Banca Mondială va elabora cele trei variante de impact

Ministrul Muncii a adăugat că după finalizarea consultărilor, Banca Mondială va elabora cele trei variante de impact, care vor fi analizate în Coaliţie, după care vor merge în Parlament.

„În tot acest proces, fie că discutăm despre pensii, fie că discutăm despre salarii, avem implicaţi patru actori: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Este un joc strâns pe care trebuie să-l facem foarte atent, dar vă asigur că îl facem în interesul românilor”, a spus ea.

Crește pensia minimă în România

Tot miercuri, Simona Bucura Oprescu a declarat, referitor la pensiile românilor, că vârstnicii cu venituri minime au dificultăţi în contextul preţurilor mari şi nu reuşesc să îşi asigure necesităţile. Ea a mai spus că dorinţa Guvernului este de a finaliza reforma şi legea pensiilor cât mai rapid şi să existe o creştere a pensiei minime, însă nu a avansat o cifră

„Cu pensia minimă, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesităţile! Ne dorim să finalizăm un act normativ legat de pensii cât mai repede. Dorim, bineînţeles, să avem o creştere care să se simtă în cazul pensiei minime. În ceea ce priveşte legea pe care o pregătim, acesta este punctul principal. Valoarea de majorare o vom anunţa odată ce cercetarea din partea Băncii Mondiale va fi finalizată. Nu mai este mult până la atunci”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, miercuri la Antena 3 CNN.