În prezent, SpaceX vrea să atragă capital nou de până la 1,725 miliarde de dolari americani, ajungând la un preţ de 70 de dolari americani pe acţiune.

De asemnenea, compania americană efectuează o vânzare secundară de acţiuni către angajații săi şi acţionarii existenţi pentru titluri de până la 750 de milioane de dolari americani.

Aceste oferte secundare sunt efectuate în mod regulat, fiind o modalitate pentru acţionarii de lungă durată de a vinde acţiunile respective, în contextul în care SpaceX va rămâne o companie privată timp de 20 de ani de la înfiinţarea sa, scrie într-un comunicat de presă emis de SpaceX, preluat de CNBC.

Amintim faptul că, în luna februarie, SpaceX şi-a divizat acţiunile în proporţie de 10 la 1, ceea ce a redus preţul acţiunilor comune la 56 de dolari americani pe unitate. Detaliile despre infuzia de numerar nu au fost publicate.

New York Post scria anterior că SpaceX intenţionează să atragă diverse fonduri şi a remarcat, citând surse anonime, că majorarea de capital a înregistrat „o cerere eidicată” până acum.

Evaluarea companiei private a crescut enorm în ultimii câţiva ani, după ce SpaceX a strâns miliarde de dolari americani pentru a finanţa două proiecte costisitoare, respectiv: noua rachetă Starship şi reţeaua globală de internet prin satelit Starlink.

Elon Musk, acuzat de hărțuire sexuală

Menționăm faptul că runda de finanţare a companiei americani a avut loc atunci când Elon Musk a fost acuzat de hărţuire sexuală de o fostă însoţitoare de bord a SpaceX. CEO-ul Tesla a negat acuzaţiile respective, etichetându-le drept „acuzaţii nebuneşti”.

Aparent, însoţitoarea de bord nu a dat în judecată compania spațială, însă a ajuns la un acord pentru o indemnizaţie de 250.000 de dolari americani, în 2018.

Menționăm faptul că acesta nu a fost singurul scandal în care a fost implicat Elon Musk, Recent, Johnny Depp a făcut o serie de acuzații grave la adresa sa și a fostei sale soții, Amber Heard.

Ce legătură au avut Elon Musk și Amber Heard?

Johnny Depp susține ferm că Elon Musk a fost amantul fostei sale soții, Amber Heard. Acesta a declarat recent că cei doi ar fi întreținut relații intime în casa sa din Los Angeles, când el era plecat să filmeze în Australia.

Potrivit spuselor sale, aceștia ar fi adus-o și pe Cara Delevingne în casa sa din Los Angeles.