"Revizuirea perspectivei reflectă opinia noastră că riscurile la adresa profilului de risc şi capitalizării Raiffeisen Banking Group s-au diminuat", subliniază Standard & Poor's. 

Potrivit experţilor S&P, grupul a redus în mod semnificativ riscurile la adresa operaţiunilor sale externe şi, pe termen mediu, analiştii se aşteaptă la continuarea reducerii activelor neperformante. O altă evoluţie pozitivă este diminuarea îngrijorărilor referitoare la lipsa de progrese a grupului cu privire la îmbunătăţirea eficienţei şi managementul riscurilor. 

Perspectiva "pozitivă" reflectă statutul Raiffeisen Bank International ca instituţie centrală a Raiffeisen Banking Group precum şi estimările S&P potrivit cărora profilul de credit al grupului se va consolida în următorii doi ani. De asemenea, S&P estimează că grupul va putea să îşi apere cota de piaţă pe pieţele sale de bază din Europa Centrală şi de Est iar rolul central ocupat de Raiffeisen Bank International în cadrul grupului va rămâne nemodificat. 

Agenţia de evaluare avertizează însă că perspectiva de rating ar putea fi revizuită la "stabilă" dacă grupul se va abate de la strategia sa de extindere prudentă a operaţiunilor externe şi dacă nu va putea să îşi îmbunătăţească eficienţa în următorii doi ani. De asemenea, perspectiva ar putea fi revizuită la "stabilă" dacă condiţiile economice din ţările de bază se vor deteriora semnificativ. 

În România, Raiffeisen Bank are o reţea de peste 478 agenţii în toată ţară care deservesc aproximativ două milioane clienţi, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri şi 5.700 corporaţii mari şi medii. 

AGERPRES