Comunicatul partidului a dezvăluit informații despre programul Şcolii de Vară, desfășurat în stațiunea Rânca din județul Gorj.

Pe site-ul SOS România nu există nicio informație referitoare la conducerea partidului sau la desfășurarea vreunui congres pentru alegerea acestor structuri.

În schimb, pe locul al doilea în lista de candidați a partidului SOS România pentru alegerile Parlamentului European ar putea figura Aurelian Pavelescu, figura persistentă în fruntea PNȚCD, sau Luis Lazarus, recent întors dintr-o vacanță în Bahamas.

Diana Șoșoacă și-ar putea pune soțul pe lista pentru alegerile europarlamentare

În luna mai, soțul liderului SOS România a primit o condamnare în primă instanță la 180 de zile de închisoare cu suspendare. A trebuit, de asemenea, să achite o amendă penală de 18.000 de lei către statul român. A trebuit să plătească și 2.500 de lei cheltuieli de judecată.

Această sentință a fost pronunțată în urma unui incident în 2021. Acesta a agresat un polițist în timpul unui scandal cu o echipă de jurnaliști de la Rai Uno.

Conform declarațiilor de avere depuse în iunie și decembrie 2021, Dumitru Silvestru Șoșoacă a înregistrat un venit anual de doar 6.994 de lei în calitate de „secretar” la cabinetul de avocatură al soției sale. Aceste declarații se referă la anul fiscal 2020.

Cu toate acestea, în declarația de avere din 2022, care cuprinde informații despre anul fiscal 2021, domnul Șoșoacă a raportat un venit de 16.651 de lei. Acesta provenind tot din poziția de secretar. În 2023, soția sa i-a acordat un bonus semnificativ. Astfel, în anul fiscal 2022, acesta a obținut un venit de 18.288 de lei.

Alte nume vehiculate de listă

Listele pentru alegerile europarlamentare din luna iunie încep să prindă contur. Conform unor surse apropiate de conducerea SOS România, Diana Șoșoacă ar putea beneficia de o surpriză la poziția a doua pe aceste liste. Mai exact, ar fi vorba despre Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Printre celelalte nume vehiculate pe listă s-ar mai număra Luis Lazarus, Marius Tudor, Miron Manega și Alexandru Amititeloaie.

Parteneriatul dintre Diana Șoșoacă și Aurelian Pavelescu a fost confirmat oficial în urma mai multor întâlniri desfășurate în ultimele săptămâni. Aurelian Pavelescu a încercat să obțină un loc pe listele PSD, sub umbrela PNȚCD. A fost însă respins constant. Ulterior, s-a orientat către colaborarea cu Diana Șoșoacă.