Sorina Pintea a fost recent eliberată din închisoare, iar acum este anchetată în stare de libertate. Jurnalistul Neculai Constantin Munteanu compară situația Sorinei Pintea cu cea a unei femei, controlor de tren, care a fost acuzată de luare de mită, o sumă infimă, de 7 lei. Acesta susține că Pintea, prinsă cu 120.000 de lei, a fost eliberată, în timp controlorul de tren a primit 2 ani cu suspendare. Se pare că, pentru controlorul de tren nu a avut cine să intervină, în timp ce pentru Pintea au intervenit politicienii, europarlamentarii, miniștrii, televiziunile, ziarele dar și avocatul poporului.

Iată povestea expusă de Niculai Constantin Munteanu, potrivit Podul.ro.

”O femeie, controlor de tren, acuzată că a luat șpagă 7 lei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. 7 lei! Mai puțin decât un pachet de țigări!

7 lei! O șpagă derizorie! Cei care au publicat informația n-au catadicsit să dea și numele infractoarei. Nimeni, absolut nimeni n-a sărit în apărarea ei.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este acuzată că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Diferența între 7 lei și 10.000 de euro & 120.000 de lei fiind măricică, în apărarea Sorinei Pintea au sărit ca arși parlamentari, europarlamentari, miniștri, politicieni de toate culorile, ziare, televiziuni și chiar avocatul poporului.

Infractoarea fără nume, care a luat șpagă 7 lei, a recunoscut fapta și a precizat că a primit bani de la călători frauduloși fiind ”obligată” de sistemul din care făcea parte, care o forța ”să ia și să dea mai departe”, în caz contrar riscând ”să-și piardă locul de muncă”.

Cazul și-a urmat cursul, infractoarea de șapte lei a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren, care a pus la cale flagrantul, s-a ales cu o amendă de 1000 de lei.

Concluzia? Furați mult și fără rușine. Veți fi apărați de parlamentari, de europarlamentari, de miniștri, de politicieni de toate culorile, de ziare, de televiziuni și chiar de avocatul poporului”.