Potrivit unor reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Sorin Ovidiu Vîntu nu se mai află în închisoare de aproximativ o lună. El ar fi fost scos din celulă şi transferat într-o rezervă a Spitalului Judeţean Ilfov, unde stă sub pază permanentă.

La începutul anului, avocatul lui Vîntu susţinea că acesta din urmă este foarte bolnav şi că ar trebui eliberat condiţionat. Într-o scrisoare deschisă, avocatul scria că omul de afaceri, care execută în prezent o pedeapsă de 11 ani, ar trebui eliberat condiţionat, mai ales că este bolnav de tuberculoză şi are şi probleme la un picior, din cauza cărora riscă să-i fie amputate „cel puțin patru degete”, scrie spynews.ro.

Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns după gratii pentru 11 ani, după ce instanţa a contopit sentințele din mai multe dosare. Cel mai celebru dosar în care a fost implicat Vîntu are legătură cu Fondul Național de Investiții (FNI), unde acesta a convins mii de români să-și depună economiile sub celebrul slogan „Dormi liniștit, FNI veghează pentru tine”.

După prăbuşirea FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Ulterior, afaceristul a mai primit o sentinţă de 10 ani în dosarul Petromservice.  Până în prezent, Vîntu a executat mai bine de 6 ani și jumătate din pedeapsă.