Contactat de capital.ro, Freciu a precizat că miercuri, 29 iunie, va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor, în cadrul căreia urmează să fie ales noul președinte al CA.

Freciu a spus că el mai deține funcția de președinte executiv al Realitatea Media, însă în cadrul AGA acționarii ar putea decide schimbarea lui din această funcție.

„Probabil, Consiliul de Administraţie va numi un nou preşedinte executiv. Nu mi-am dat demisia şi din această funcţie, dar, după părerea mea, e implicită”, a declarat Freciu, la finele săptămânii trecute pentru mediafax.ro. El a precizat că şi-a exprimat dorinţa de a nu mai avea nicio implicare în trustul Realitatea Media.

În ceea ce o privește pe Irina Chirică, Freciu ne-a precizat că este un om bun cu care colaborează foarte bine. Conform paginademedia.ro, Irina Chirică va deveni președintele CA al firmei achiziționate, la finele lunii aprilie de Elan Schwartzenberg.

Schwartzenberg a cumpărat atunci 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media.

Freciu a adăugat că nu vrea să spună care sunt motivele demisiei, dar a precizat că va rămâne în mass-media, prin administrarea televiziunii Money Channel.

Freciu administrează televiziunea The Money Channel, alături de Dragoş Nedelcu, prin compania Media Advertising & Sales, deţinută în proporţie de 95% de cel dintâi, conform mediafax.ro.