Informaţia a fost confirmată vineri, de ministrul Sorin Cîmpeanu, care apoi a venit cu explicații în direct la TV, într-o declarație pentru Digi24.

Anunțul lui Cîmpeanu după demiterea Inspectorului General pe București

Ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis  că decizia de demitere a fost luată în urma unei declaraţii a inspectorului general Ionel Pușcaș referitoare la un elev de la o şcoală din Bucureşti, din Sectorul 4, care ar fi sărit de la etajul 1 al unităţii de învăţământ.

“Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie “a fost o simplă joacă”, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită.

Este nevoie de responsabilitate. (…) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. (…) Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea”, a transmis ministrul Educaţiei, la Digi 24, vorbind despre motivul pentru care a fost demis inspectorul.

Ce ar fi zis Inspectorul General

În urmă cu câteva zile, un copil de clasa a VI-a de la şcoala gimnazială George Bacovia din Bucureşti, din Sectorul 4, s-a aruncat pe geam. Știrea a apărut inițial la Observator, care a scris că elevul ar fi fost supus umilințelor colegilor, fiind victimă a bullying-ului.

„Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, sari, sari! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, ar fi povestit colegii băiatului.

Contactat de jurnaliștii de la Observator, Ionel Pușcaș a comentat incidentul astfel, acesta fiind șo motivul pentru care a fost dat afară.

„O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a spus Ionel Pușcaș.