Sorana Cîrstea a învins-o pe Marketa Vondrousova

Sorana Cîrstea, ocupanta locului 22 în clasamentul WTA, a reușit să se califice joi în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Dubai. Cîrstea a evoluat la un nivel extraordinar. Ea a câștigat după un meci spectaculos desfășurat pe durata a trei seturi. Românca a pierdut primul set și a fost condusă de Marketa Vondrousova, favorita numărul 7. Vondrusova avea avantaj de 5-1 în setul al doilea. Cu toate acestea, ea a revenit și a câștigat atât setul doi, cât și setul decisiv.

Sorana a reușit să învingă pe favorita numărul 7, sportiva cehă Marketa Vondrousova (clasată pe locul 8 în WTA), cu scorul de 2-6, 7-6 (7/1), 6-2.

În setul al doilea, Sorana a realizat o revenire spectaculoasă, fiind condusă cu 5-1, dar reușind să egaleze și să se impună în tie-break, cu scorul de 7-6 (7/1). Durata meciului a fost de două ore și 41 de minute. În semifinale, Sorana va juca împotriva italiencei Jasmine Paolini, clasată pe locul 26 în clasamentul mondial.

Pentru calificarea în semifinale, Cîrstea va primi un premiu în valoare de 158.944 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA.

Prima reacție după victoria cu Marketa Vondrousova

După meci, la interviul acordat pe teren, Sorana Cîrstea a recunoscut că nici măcar ea nu mai credea că poate reveni. După cum a m mai spus, ea a fost condusă cu 5-1 în setul doi.

”Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. La 1-5 în setul doi, nici nu mă gândeam că voi câștiga, doar mă gândeam să lungesc punctele, dar, cumva, am reușit să obțin această victorie. Nici nu știu cum. Sunt mândră de longevitatea mea din circuit. Îmi place să joc tenis, îmi place să simt acea adrenalină și să-i răsplătesc pe cei din tribună cu jocul meu. Știu că au fost și mulți români în tribune, le mulțumesc tuturor.
Cred că la acest nivel suntem foarte apropiate una de cealaltă ca valoare. Mă bucur că sunt încă în turneu și voi lupta mâine pentru șansa mea”, a declarat Sorana Cîrstea.

Pentru un loc în finala de la WTA 1000 Dubai, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini. Aceasta nu a jucat în sferturi pentru că a profitat de abandonul Elenei Rybakina.